torstai 6. syyskuuta 2012

Velmun syyssuunnitelmia

Tervehdys kaikille blogin lukijoille, syksy on vihdoin tullut ja tuonut mukanaan uudet kujeet. Velmu on jo täyttänyt puoli vuotta ja kohtapuoliin ajattelimme aloitella kaikenlaiset harrastukset tavoitteellisemmin.

Velmu on saanut elellä suhteellisen vapaata pennunelämää. Saa nähdä, onko tullut tehtyä virhe, kun en ole sitä mitenkään erityisesti kuskaillut kaupunkeihin ja toreille. Mutta mukana se on ollut kaikessa siinä, missä me muutkin. Tähän mennessä sen mielestä ihmiset on kivoja, muut koirat kiinnostavia ja ehkä vähän pelottavia ja kaikenmaailman lepattavat systeemit arveluttavia, mutta ehdottomasti lähemmin tutkittavia.

Velmun ehdoton tavaramerkki on joutsentyyppinen laskeutuminen mihin tahansa lutakkoon tai vesistöön. Jos tiellä on matala ja liukas lätäkkö, on siihen mukava juosta täysillä ja liukua persiillään eteenpäin. Hoffit ovat lähinnä puljanneet muuten lätäköissä, mutta mudin tyyli on riemastuttava.

Suuremmilta tuhoilta on huushollissa vältytty. Ainoa ärsyttävä piirre on ollut koiranpatjojen repiminen.

Tämmöistä tuli tehtyä














Ai mää vai?














Yhtenä päivänä makailin sohvalla yövuoron jälkeisessä puolikoomatilassa enkä kiinnittänyt huomiota Velmun touhuiluun ja tuloksena oli hävitys: koiranpatja oli raahattu rappusille ja pistetty palasiksi. Nyt on enää jäljellä yksi patja ja uusia ei enää osteta. Koiranpatjoiksi saavat kelvata vanhat sängynpeitot.

Velmu on kasvanut isoksi pojaksi. Viimeisin mittaus antoi tulokseksi säkäkorkeus: 46,5 cm ja paino 15,4 kg. Mudiksi Velmu on suuri, mutta minun silmissäni pieni; onhan sen rinnalla koko ajan nuo jättiläiset. Pentuajan hyvinpalvellut koppa palautettiin takaisin bostoneille.

En mahdu enää tähän














Meillä on jonkinmoinen koulutussuunnitelma syksyksi. Aloitamme koirakoulu Pompsiksen pentukurssin kahden viikon päästä. Siinä olisi tarkoitus vähän ihmetellä tokon alkeita ja opetella itse kouluttamista. Minulla oli aiemmin suunnitelmissa mennä Tikkurilaan tuttavani järjestämään toko-opetukseen, mutta sinne ajamiseen ei aikataulut anna myöten ja se tulisi liian kalliiksikin. Agilityssä olen ajatellut tehdä yksittäisiä esteitä ja yksinkertaisia ohjauskuvioita. Agilitykursseille en varsinaisesti ole ajatellut mennä. Jos minulle tulee tenkkapoo, kysyn kavereilta vinkkejä. Mahtavat Lägin treenikaverit auttavat aivan varmasti. Näyttelyrintamalla aiomme avata pelin 15.9. täällä Lohjalla Suomen unkarinpaimenkoirien erkkarissa. No, koira on liian suuri, toinen korva lupassa jne. mahdollisuudet mihinkään menestykseen ovat epätodennäköiset, mutta aion härkäpäisesti hakea ne tulokset kaikista arvosteluluokista. Ritva

1 kommentti:

  1. Velmu on söpö pikku äijä! :-) Oletko lukenut rotumääritelmän? Velmu ei ole liian suuri, jos se on 46,5 cm korkea... ;-)
    Terv. Terhi

    VastaaPoista