torstai 9. toukokuuta 2013

Koirasäpinää Sööderissä


Viime lauantaina lensimme Ritvan kanssa Ruotsin Tukholmaan tevehtimään ystäväperhettämme Virtasia. Koiramme jäivät paikalliseen koirahoitolaan viettämään hyvin ansaitsemaansa hengähdystaukoa isännästä ja emännästään.
Perheen isäntä, vanha opiskelukaverini Janne, oli meitä vastassa kentällä ja ajoi meidät ensin hotellille ja sieltä heille ruokailemaan. Kiva oli pitkästä aikaa nähdä myös Jannen perhettä: Patriciaa ja Camillaa. Illalle Janne oli järjestänyt liput Springsteenin konserttiin Friends- areenalle, kyllä oli mahtava kokemus ensikertalaiselle tuon mittasuhteen konsertti. Olihan aika hevi päivä maalaisille koiraihmisille. Kokemusta ja elämystä kyllä koko rahan edestä.

Seuraavana päivänä sunnuntaina ensin ulkoilua keskustassa Östermalmilla Ritvan kanssa ja iltapäivällä Södermalmin alueella Janne opastamana. Hupaisa sattuma oli, että kaksi ensimmäistä koiraa, jotka tuolla Sööderin alueella tuli vastaan olivat staffeja, Sööderi on maineeltaan hiukan rouheampaa kaupunginosaa ja rotu kai sitten ilmentää tuota asiaa, oli siellä kyllä vaikka mitä muitakin rotuja liikenteessä.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, ihmisiä paljon liikkeellä, viheralueita, puistoja, hyvin mukava ja leppoisa tunnelma kaiken kaikkiaan. Mee like Sööderi kyllä, todella makeee kävelykatu, Götgatan esimerkiksi, sinne pitää joskus päästä uusiksi.

Teimme Sööderistä lähtöä ja ajelimme autojonossa Virtasille syömään. Yhtäkkä Ritva huomaa koiran kerrostalon toisen kerroksen ikkunassa työntämässä ikkunaa auki päässään olevalla kaulurilla.  Näin itsekin että Staffihan se siellä kauluri päässä ikkunalaudalla tomerasti seisoo. Siinä samassa koira jo hyppäsikin suoraan sen alla olevan ravintolan markiisiin, onneksi. Auto seis ja Ritvan perässä paikalle. Siellä oli rekku markiisissa kuin palomiesten pelastuspurjeessa konsanaan ehjänä ja turvassa.  
Minä astelin sisälle ravintolaan kertomaan henkilökunnalle ilosanomaa heidän markiisiinsa päätyneestä koirasta.
Palasin ulos herra henkilökunnan kera, markiisin luokse oli kerääntynyt jo melkoinen ihmisjoukkio auttamaan rekkua ja ilmeisesti setvimään asiaa. Ritun kanssa todettiin, että meitä ei tässä tarvita ja lähdettiin vetäytymään kohti meitä odottavaa autoa.
Päästyäni kadun toiselle puolella käännyin vielä katsomaan spektaakkelia tien toisella puolella. Olivat nostaneet näköjään koiran alas ja kas, sehän lähtikin näköjään heti lapasista. Vieressäni oli herra, jolla oli pieni koira hihnan päässä. Staffi rynnisti suoraan kohti vieressäni olevaa koiraa kuin Kelju K Kojootti konsanaan. Koirat tekivät edessäni peräkanaa rundin ja staffin leuat sanoivat klak klak. Sain tempaistua pikkukoiran hihnastaan omistajansa syliin, tsäp. Sitten hetki pk-huutoa ihan klassisesti niin, että ääni ilmeisesti porautui staffin kuuloluihin, koskapa rekku pysähtyi ja katseli minua. Haa olin saanut huomion käännettyä, komensin staffia ruotsiksi istumaan ja kas, sehän istui, kyllä koira koiran tuntee. Koska rekku vaikutti relalta, niin koppasin sen sitten syliini ja roudasin takaisi tien toiselle puolella. Katselin ympärilleni ja mietin, että mihin ihmeesseen minä tämän koiran nyt vien ja pistän. Ilmeisesti joku naapuri oli pysäköinyt maasturinsa lähelle ja viittilöi minua sinnepäin. Laskin tämän Sirkka Staffin huojentuneena Volvon takaronttiin, huh. Kyllä tommonen PK- kieli näköjään pelittää ihan kansainvälisestikkin. Väistyimme uudestaan ja hävisimme taaksemme katsomatta, nyt jos ne päästää sen niin sitten ei voi minkään kenkään.

Kiitokset Jannelle ja hänen vaimolleen Patricialle ja tyttärelleen Camillalle suurenmoisesta isännöinnistä, tuli nähtyä, koettua ja kosketettua kahteen vuorokauteen aimo annos Tukholmaa. Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti